Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Annemarie van der Hoek

Wijngaard Zonnestraal

Wij zijn wijngaard Zonnestraal. We hebben een kleine wijngaard in Hilversum van ongeveer 1 hectare. Daar hebben we ongeveer 3000 stokken staan.

De ranken worden door een groep vrijwilligers verzorgd. Met zorg en liefde groeien hier ieder jaar trossen met druiven waar wij mooie witte en rode wijn van maken. Hoe mooi dat je gewoon lokale wijn kunt drinken en daarvoor niet naar het buitenland hoeft.
Wij proberen alles wat op de wijngaard groeit en bloeit zo goed mogelijk te gebruiken. Als we snoeien, dan maken we de gesnoeide takken klein en gebruiken we die voor de bodem.

Als we hebben geoogst wordt de most van onze productie door andere bedrijven in de regio gebruikt voor andere producten. De most van onze Johanniter en Solaris druiven wordt gebruikt voor de productie van de Grape Ale van de Gooische Bierbrouwerij.

Sinds kort werken we samen met Wild Brood. Wild Brood organiseert diners en kookt met wat ze kan vinden op de locatie. Zij gebruikt bijvoorbeeld ook most om brood van te bakken, kruiden uit de wijngaard gebruikt ze bij de gerechten, net als de bramen en frambozen die er te vinden zijn.

Wij vinden het mooi om deel uit te maken van het landschap van Hilversum en zoveel mogelijk lokaal samen te werken. Ondernemers helpen elkaar.

 

 

website: sbddesign.nl