Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Fleur Boesveldt

Verbinder Energietransitie

Voor mij gaat duurzaamheid over zoveel meer dan alleen de energietransitie. Het gaat over een gezonde samenleving waar kinderen in opgroeien, waar we als mensen ontspannen in samenleven. Daar heb je natuur voor nodig, bijen, insecten, planten, dieren, gezonde lucht, goede grond en schoon water. Deze schone gezonde leefomgeving is niet meer vanzelfsprekend en ik vind het belangrijk om me me voor het behoud in te zetten.

Vanuit deze visie kijk ik naar waar ik zelf invloed op kan uitoefenen om dat te bereiken. Samen met mijn man Sander, ook verbinder energietransitie, ben ik best wel een ‘duurzame doener’.

Verbinder energietransitie zijn we geworden om een beweging in gang te zetten en andere mensen te inspireren ook maar gewoon te gaan doen. Want we hebben ervaren dat een duurzame verbouwing en gasloos maken van een jaren 20 huis goed mogelijk is en heel veel oplevert in wooncomfort én financieel. We hebben ook geld bespaard doordat we niet meer een eigen auto hebben, maar een deelauto gebruiken en sinds 2017 coöperatie lid zijn bij ‘HET‘. Onze energie wekken we zoveel mogelijk zelf op en wat over blijft – of extra nodig is -regelen we tegenwoordig met “SamenOm“.

Het is ook gewoon leuk om bij het Hilversum100 netwerk van duurzame doeners te horen. Wij zijn door anderen geïnspireerd en vinden het belangrijk anderen te inspireren en worden vanuit dit netwerk continue geïnspireerd! Daarover kun je met regelmaat lezen in onze blogs.

website: sbddesign.nl