Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Hester Gietelink

Werkgroep Duurzaam voedsel

Om Hilversum te verduurzamen moeten wij samenwerking opzoeken met alle partijen die op dit gebied iets kunnen bijdragen. Zo kunnen we duurzaamheid op de kaart zetten en veel mensen bereiken. We kunnen er niet onderuit dat we iets moeten doen voor het te laat is. Daar lever ik graag een bijdrage aan.

Goed en gezond

Al lange tijd ben ik bezig met goed en gezond eten: onbewerkt, van het seizoen, lokaal geteeld en biologisch: goed voor mens, dier en zo min mogelijk belastend voor het milieu. Dat heeft ertoe geleid dat ik de opleiding tot Natuurvoedingskundige en vervolgens de opleiding tot Natuurvoedingskok heb gedaan en ben begonnen met De Natuurkeuken: kookworkshops, catering en voedingsadvies.

Kookworkshops voor thuiskoks

In 2019 heb ik een prijs gewonnen bij de Hilversum100: kookworkshops geven aan Hilversumse thuiskoks om hen te leren hoe je duurzaam, lekker én voedzaam vegetarisch kunt koken. Met het Hilversum100-netwerk kwamen we regelmatig samen en ontstond het idee om een platform op te zetten om zo nóg meer mensen te bereiken en initiatieven te kunnen versnellen. Ik werd Verbinder van de themagroep Eerlijk Eten.

Themagroep Eerlijk eten

In onze themagroep zitten mensen die bezig zijn met eerlijk eten in de brede zin van het woord: het leveren van vegetarische maaltijden, het opzetten van een vereniging waar lokale, biologische/natuurlijke producten gezamenlijk met de leden ingekocht worden, mensen die bijdragen aan voedselproductie op een dier- en milieuvriendelijke manier en distributienetwerk van eerlijke producten die je online kunt bestellen.

Neem een kijkje op de website >>

website: sbddesign.nl