Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Maggie Chun

Ketting Kledingruil Hilversum

Ik ben Maggie, ik beheer Ketting Kledingruil Hilversum, samen met Jolanda. Met mijn passie voor mode en milieu doe ik het met plezier naast mijn dagelijkse werk als IT researcher. Zelf ben ik lid van de ketting vanaf het prille begin en heb al best veel mooie kledingstukken gescoord.

Het idee van kledingruil is simpel. Minder of geen kleding kopen en niet weggooien, meer ruilen en samen genieten van zogenoemd “ruilplezier”.
Als steeds meer modeliefhebbers ook milieubewust worden, als ze meer ruilen en in plaats van kopen en weggooien, betekent dat veel voor onze aarde.

Wij creërde een ketting van de route waarin momenteel 18 kledingtassen rondgaan in de buurt en deelnemers hun kleding lekker ruilen.

Ik vind het ook fijn dat ik hiermee creatief bezig blijf met mode. Zelf draag ik maat XS dat ik weinig vind in onze ketting. Ik pak soms bijv een shirt van een of twee maat groter en ik ontdek dat die shirts oversize juist leuk is. Ook zie ik verschillende artikelen uit de kledingkast van andere vrouwen, zo pas ik even een andere stijl die ik eerder niet droeg. Alles gratis en in de privacy van thuis.

Het is vooral super leuk om de foto’s van vondsten met elkaar te delen, om te zien hoe mooi mijn jurk staat bij een mede deelnemer en dat ik er iemand blij mee kon maken.

V e e l   r u i l – p l e z i e r ! ♻️

website: sbddesign.nl