Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Marjolein Lever

Zero Waste Wandeltours & Media NatuurPark

Onze zoektocht
Na de toenemende berichtgeving over de plastic soep, bijensterfte en klimaatverandering, gooide ons gezin een jaar of zeven geleden het roer om. Het begon met de overstap naar biologische voeding en sindsdien maakten we veel stappen om ons leven duurzamer in te richten. Zo legden we het gebruik van plastic verpakkingsmateriaal steeds meer aan banden en zochten we onze weg in Hilversum naar winkels die bereid waren om onze boodschappen in onze eigen zakjes, bakjes en potjes te doen.

Zero Waste Wandeltours
Al een aantal jaar organiseer ik in Hilversum, in samenwerking met Zero Waste Nederland, Zero Waste Wandeltours. Ik laat hierin de deelnemers zien waar je in Hilversum terecht kunt met je eigen verpakking en help mensen over hun schroom heen door begeleid de eerste aankopen in zelf meegebrachte potten en zakken te doen.

Media NatuurPark
Ik werk als hoofdredacteur en projectleider Klassieke muziek bij AVROTROS en ben vanuit die functie bestuurslid van Stichting Media NatuurPark, dat zich tot doel heeft gesteld om in samenspraak met de stakeholders van het terrein de natuur en biodiversiteit op het Mediapark te stimuleren en vergroten.

Wil je weten waar je in Hilversum terecht kunt met je eigen verpakkingen? Stuur mij dan een mailtje via marjoleinlever[at]gmail.com en je krijgt van mij een lijst van ondernemers toegestuurd. Volg mij ook op Instagram @marjoleindoetgroen voor groene tips en tricks.

website: sbddesign.nl