Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Meije Gildemacher

Ambassadeur HOP2040

Op de foto zie je me in m’n circulaire pak met SDG stropdas. De foto is genomen in Brussel toen ik host was bij een Circulaire Economie bijeenkomst tijdens de European Week of Cities and Regions in 2019.  Als ‘luis in de pels’, aanjager en lobbyist probeerde ik het thema CE al in 2016 in de provincie Fryslân en Noord Nederland steviger op de kaart te zetten. Dat is gelukt.

Nu werk ik bij de vereniging van provincies, het IPO in Den Haag. Niet exclusief op het thema CE maar wel met extra aandacht voor dat thema.

In mijn vrije tijd draag ik bij aan het positioneren van een stevig geluid uit de Hilversumse gemeenschap op belangrijke plannen van de gemeente. Vanuit HOP2040 (Hilversum Omgevingsvisie Participatie) trekken we daar stevig aan en zorgen we ervoor dat de gemeente met de inwoners plannen maakt. In het bijzonder gaat dat over de Omgevingsvisie 2040. In die visie zou best wel eens ruimte kunnen zijn voor de SDG’s als leidraad.

Door Corona heb ik het pak al heel lang niet meer aan gehad. Maar door Corona heb ik ook al heel lang geen nieuw pak meer gekocht. Wellicht is dat wel het meest circulaire kostuum; de kleding die ik niet kocht!

website: sbddesign.nl