Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Moon Wolffensperger

Vogelbescherming vrijwilliger

Sinds een jaar of vijf ben ik tuinvogelconsulent bij Vogelbescherming Nederland – het leukste werk dat ik ooit gedaan heb. Als je je tuin vogelvriendelijker wilt maken, kun je  bij Vogelbescherming Nederland terecht. Een tuinvogelconsulent bekijkt samen met jou je tuin en bespreekt je wensen.  Na een paar weken krijgt je een mooi uitgewerkt advies thuisgestuurd.

Corona betekende voor veel mensen: een  tijd binnen blijven. Het leven was ineens beperkt tot je huis en het uitzicht vanuit je kamer.  Mensen keken naar buiten en velen ‘ontdekten’ de seizoenen, bloeiende struiken en bomen, vallende bladeren in de herfst. En natuurlijk ook vogels, bijen, vlinders en soms een vleermuis of een egel.  De lifestream van Vogelbescherming  “Beleef de Lente”  heeft nog nooit zoveel bezoekers getrokken – miljoenen mensen volgden het broedproces vanaf het bouwen van het nest tot het uitvliegen van de jongen. Sinds Corona is bij veel mensen de interesse in hun leefomgeving gegroeid.

Wil je meer vogels (en insecten, bijen en vlinders)  in je tuin of op je balkon, dan kun je voor een paar tientjes bij de Vogelbescherming een tuinvogeladvies aanvragen.

website: sbddesign.nl