Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Paula Harte

Hartelust communicatie

Diepe indruk maakte een Italiaanse kinderfilm in de jaren ’80 op me, waarin kinderen ervoor gingen strijden dat die vieze fabrieksschoorsteen eens stopte met gele rook uitbraken. De vogels gingen weer fluiten en de lucht was weer blauw! Samen met de toenmalige strijd tegen de zure regen maakte dit me bewust van de eindigheid van de aarde. Ik heb mijn levensstijl hier ook altijd op aangepast.

Blauw hart

Soms omschrijf ik mezelf als iemand met een ‘blauw hart’, een VN-hart. Niet vanwege de internationale politieke arena maar vanwege alle VN-organisaties die de wereld ‘mooier’ en gezonder willen maken. Leuk om dat wereldwijde nu naar het lokale te vertalen! Al in 2004 kwam ik via de UNESCO in aanraking met thema’s als ‘cradle to cradle ondernemen’, ‘duurzaamheid’ en ‘circulariteit’. Nu liggen ze vast in de Duurzame Ontwikkel-Doelen van de VN en maken ze deel uit van wereldwijd beleid.

Duurzaamheid in Hilversum

‘Think global, act local’. Vanuit mijn freelance bureau Hartelust Communicatie heb ik 1,5 jaar voor HilverZon gewerkt; toen ik die opdracht afrondde, was er 1 miljoen euro geïnvesteerd in zonnepanelen op gemeenschappelijke daken in Hilversum. Wat een geweldig resultaat! Sindsdien heb ik veel blogs geschreven en verslagen geschreven van Hilversum100-activiteiten voor op de website en sociale media.

Blij van toekomstbestendigheid

Ik volg Hilversum100 al een paar jaar en word heel blij van iedereen die een creatieve, toekomstbestendige onderneming of project opstart en deelt. Want hoewel de klok op 2 over 12 staat, is het fijn als die niet harder naar half 1 gaat tikken.

Per 2024 woon in ik Bussum en ga ik daar de lokale verduurzaming van nabij meemaken. Ik ben erg benieuwd!

website: sbddesign.nl