Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Roos Rijcken

Bomen met Roos

Mijn voornaamste passie zijn bomen, het bos en de natuur. Over de jaren heen heb ik me steeds meer verdiept in bomen, zowel vanuit een biologisch, als psychologisch, historisch en spiritueel perspectief. Alles wat ik tot nu toe heb ontdekt deel ik tijdens mijn bomenwandelingen in de omgeving Hilversum (Zuiderheide).

Ik ben verbonden aan Vonk in de wijk, ik heb daar een atelier (het Clubhuis Roosboom) waar ik sieraden en andere voorwerpen maak van gevonden/gesprokkeld/gesnoeid hout. Altijd van hout waarvan ik de herkomst ken: de boomsoort en de locatie. Ik verkoop de sieraden in mijn atelier, op lokale markten en op Etsy. In het Clubhuis geef ik ook workshops voor jong en oud, in samenwerking met Club R en Vonk.

Voor HET ben ik betrokken bij het project Energie Bespaar Avonden, waarbij we met huiseigenaren thuis, in kleine groepjes van buren, in gesprek gaan over de energie rekening en hoe je kunt besparen.

Voor IVN ben ik trainer in Storytelling bij de klimaatcursus.

Bij stichting Klimaatgesprekken ben ik opgeleid tot klimaatcoach en geef ik workshopreeksen samen met een andere klimaatcoach, in Hilversum.

website: sbddesign.nl