Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Sabine Ottervanger

FamFam.nl - platform tweedehands kinderspullen

Graag wil ik het voor (groot)ouders makkelijker maken om kinderspullen een tweede leven te geven in de buurt. Er staat zoveel op zolders te niksen en ouders om de hoek zijn weer opzoek naar die spullen!
Daarom ben ik gestart met FamFam, een lokaal en persoonlijk platform voor tweedehands kinderspullen in de buurt. Heel laagdrempelig kan iedereen kinderspullen online zetten om te verkopen of weg te geven. En (groot)ouders kunnen digitaal struinen voor leuke ‘nieuwe’ kinderspulletjes. Geen gedoe met verzenden, gewoon op de fiets stappen om het ‘om de hoek’ uit te wisselen. Heel makkelijk en veilig, en vooral ook sociaal en duurzaam.

We willen impact maken door ouders te stimuleren om kinderspullen een tweede leven te geven, circulariteit bevorderen. Door de spullen waar jouw kinderen uit zijn gegroeid te verkopen, weg te geven of uit te lenen aan iemand in de buurt. En door tweedehands spullen te kopen.

Daarnaast is het uitgangspunt lokaal. Er staan zoveel ongebruikte kinderspullen ‘om de hoek’ te wachten op een nieuwe eigenaar. Het is dus niet nodig om iets nieuw te kopen, naar de andere kant van het land te rijden of iets te laten versturen. Dit scheelt zowel verpakkingsmateriaal als CO2 uitstoot. Bovendien is de kans ook nog eens groot dat er hele leuke nieuwe contacten ontstaan in de buurt, het brengt mensen samen.

Kortom, FamFam brengt mensen bij elkaar en draagt bij aan de circulaire economie door tweedehands kinderspullen de standaard te maken. Het helpt daarbij productie te verminderen, CO2 uitstoot te verlagen en plastic verpakkingen uit te bannen.

website: sbddesign.nl