Ik ben opgegroeid in Mijdrecht. Toen ik zo’n zeven jaar oud was kreeg ik bij mijn Diddl tijdschrift een zakje zaadjes – ik meen dat het radijszaad was. Mijn interesse was gewekt en niet veel later wipte ik met mijn moeder enkele tegels uit de tuin om een moestuintje aan te leggen waar we vooral courgettes teelden. Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis verhuisde ik in 2019 naar Hilversum met mijn partner Jasper. Van mijn grootvader kreeg ik een tomatenplant die hij zelf had opgekweekt uit de zaden van een romatomaat uit de supermarkt. De plant kreeg een mooi plaatsje op ons balkon en ik zorgde er vlijtig voor. Elk jaar stonden er meer tomatenplanten op het balkon en na een paar jaar verhuisden we naar een appartement in het Van Riebeeckkwartier. Tijdens het schilderen van de kozijnen viel mijn oog op de Riebeecktuin, een buurtmoestuin. Al gauw bestierde ik een paar moestuinbakken in de buurttuin, waar ik van de meer ervanere tuinders enorm veel leerde en waar ik bovendien kon experimenteren. Niet veel later nam ik de coördinatie van de buurttuin over. Dat doe ik nu al een aantal jaar met veel plezier. Ik vind het leuk om de verbinding met de buurt op te zoeken door leuke activiteiten te organiseren waardoor steeds meer buurtgenoten de tuin leren kennen en gebruiken.
In 2024 was Hilversum 600 jaar. In het kader van dit feestelijke jaar zette ik met een groepje aanjagers een moestuin community op voor alle Hilversumse moestuiniers. De naam van deze community werd Hilversum Moestuinstad. Elke maand organiseerden we een leuke en leerzame activiteit en we brachten iedereen samen in een WhatsApp groep waar lief en leed werd gedeeld. Het was zo’n succes dat we besloten de community door te zetten, waarvoor we de samenwerking met Hilversum100 aangingen, waarmee het thema Moestuinieren ontstond.
In de buurttuinen en de community leren Hilversummers over het telen van hun eigen groentes. Door actief met de groei van vruchten bezig te zijn, word je bewust van de productie van je voedsel. Bovendien kun je keuzes maken waarmee jouw moestuin niet alleen jezelf van voedsel voorziet maar ook de lokale fauna. Op die manier is het moestuinieren een enorm duurzame activiteit die ik graag overal promoot.