Hoi, ik ben Ynske en bij Hilversum100 themaverbinder voor het thema Circulaire economie en tevens voorzitter van de stichting Hilversum100. Sinds januari 2021 zet ik mij met de andere themaverbinders in voor dit groeiende netwerk van duurzame doeners. En dat zijn er steeds meer in Hilversum! Met de nodige opbouw energie geven wij de vele facetten van duurzaamheid steeds meer aandacht en gezicht in Hilversum. Een mooie taak om te doen.
Sinds ik jong ben wil ik al weten hoe dingen in elkaar zitten en wat anders kan. Op grote en op kleine schaal. En daar past het thema Circulair mij erg goed. Een prachtig thema wat in heel veel gedaantes voor komt. Bij grote en kleine bedrijven die producten maken of diensten leveren. Bij scholen waar steeds meer aandacht en educatie komt voor hergebruik en oude ambachten in een nieuw jasje. Bij maatschappelijke organisaties die het human capital uit mensen weten te halen. En natuurlijk ook thuis: in de keuken, de kledingkast en bij het boodschappen doen. Overal is het terug te zien en er komen steeds meer prachtige oplossingen bij! Voor dit thema werk ik lokaal samen met de gemeente en vele ondernemers. Ook zijn wij actief met de buurtgemeenten om Circulair Ondernemen in de regio op de kaart te zetten.
Vanuit mijn zakelijke ervaringen weet ik dat nieuwsgierig zijn, creativiteit, expertise & samenwerken kernwoorden zijn. Nieuwsgierig zijn maakt mogelijkheden zichtbaar. Creativiteit brengt verandering. Expertise versterkt de verandering. En samenwerken versnelt de verandering. Door deze kernwoorden om te zetten in actie, dragen duurzame oplossingen bij aan de duurzame wereld van onze kinderen. En ook aan een duurzame wereld voor onszelf. Ik zet mij er graag voor in.
In 2018 heb ik een prachtige prijs gewonnen voor mijn initiatief ‘Project Strontvlieg’. Als moeder van drie kinderen weet ik namelijk dat er weinig romantisch is aan luiers en het zindelijk worden van je kind. Met dit project wil ik bijdragen aan een afvalreductie van wegwerpluiers (4% van de Nederlandse (rest)afvalberg bestaat hieruit). De titel van dit project is een knipoog naar dit minder romantische deel van onze kinderen. Inmiddels is de focus verbreed naar zindelijk worden. Want waar een enkele ouder kiest voor wasbare luiers, is zindelijk worden een opgave voor vele ouders. Met de kennis dat de huidige gemiddelde leeftijd dat kinderen zindelijk worden rond de 3 jaar en 2 maanden ligt, en dat het overgrote deel van de kinderen minimaal 1 jaar eerder zindelijk kan zijn, is de focus verbreed naar de ondersteuning bij het eerder zindelijk worden.
Neem een kijkje op de website >>