Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Ynske Betlem

Verbinder Circulaire Economie

Hoi, ik ben Ynske en themaverbinder voor het thema Circulair. Als werkende moeder van drie kinderen ben ik altijd nieuwsgierig naar de mogelijkheden om ons huishouden te verduurzamen. Afval, energie, water, kleding, voeding, vervoer, speelgoed, meubels. Stap voor stap verandert ons huishouden naar een moderne en duurzame omgeving.

Samenwerken, expertise en creativiteit

Vanuit mijn zakelijke ervaringen weet ik dat samenwerken, expertise & creativiteit kernwoorden zijn. Creativiteit brengt verandering. Expertise versterkt de verandering. Samenwerken versnelt de verandering. Door deze kernwoorden om te zetten in actie, dragen  duurzame oplossingen bij aan de duurzame wereld van onze kinderen. En ook aan een duurzame wereld voor onszelf.

Project Strontvlieg

In 2018 heb ik een prachtige prijs gewonnen voor mijn initiatief ‘Project Strontvlieg’. Als moeder van drie kinderen weet ik namelijk dat er weinig romantisch is aan luiers en het zindelijk worden van je kind. Met dit project wil ik bijdragen aan een afvalreductie van wegwerpluiers (4% van de Nederlandse (rest)afvalberg bestaat hieruit). De titel van dit project is een knipoog naar dit minder romantische deel van onze kinderen. Inmiddels is de focus verbreed naar zindelijk worden. Want waar een enkele ouder kiest voor wasbare luiers, is zindelijk worden een opgave voor vele ouders. Met de kennis dat de huidige gemiddelde leeftijd dat kinderen zindelijk worden rond de 3 jaar en 2 maanden ligt, en dat het overgrote deel van de kinderen minimaal 1 jaar eerder zindelijk kan zijn, is de focus verbreed naar de ondersteuning bij het eerder zindelijk worden.

Neem een kijkje op de website >>

website: sbddesign.nl