Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Tante Jans tegen voedselverspilling

31 maart 2021

Sinds enkele maanden loopt er een mooi project bij Tante Jans, waarbij gekookt wordt door vrijwilligers met producten die anders zouden zijn weggegooid door winkels.

Iedereen die een gratis, gezonde maaltijd goed kan gebruiken, is welkom in het Silverpoint-gebouw aan de Schapenkamp. Ook is er de mogelijkheid om er een kop koffie of thee te halen en gedoneerde kleding uit te zoeken.
Het project is een groot succes. De niet gebruikte of ongeschikte groenten en fruit worden gebracht naar kinderboerderij de Hartenkamp, zodat er zo min mogelijk afval over blijft. De locatie is tijdelijk, maar Jacqueline van Oostveen – initiator van het project – denkt na over voortzetting in een buurthuis: ‘Hoe mooi is het als er in Hilversum een plek is waar iedereen welkom is en waar voedsel, kleding en gebruiksvoorwerpen een tweede leven krijgen? Het liefste maak ik van Tante Jans een bedrijf dat zonder euro’s werkt, een veilige omgeving of lokale deel-economie die voorziet in alle basisbehoeften en die werkt op basis van sociale overwaarde en wederkerigheid.’

Tekst: Hester Gietelink   |   Beeld: Jacqueline van Oostveen

website: sbddesign.nl