Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Terugkoppeling netwerkbijeenkomst 17 november 2022 en vooruitblik!

8 januari 2023

Op 17 november hebben we een bijeenkomst gehouden in de bibliotheek Hilversum over Voedsel. Met de circa 25 aanwezigen kijken we terug op een succesvolle en energieke avond, dank daarvoor! Die avond hebben we aan vier thema’s gewerkt:
  • voedselbeleid en visie
  • (regeneratieve) landbouw
  • gezonde keuzes voedsel
  • voedselverspilling/reststromen

De uitwerking van de thema’s is hier te vinden. Centraal stond het ophalen van kennis en bijeenbrengen van het voedselnetwerk. Er zijn heel veel ideeën en initiatieven genoteerd, dat is mooi. We krijgen zo meer inzicht in de vraagstukken die spelen, knelpunten en oplossingen. Dat helpt ons in elkaar vinden en verbinden van initiatieven. We hopen van harte dat jullie mee blijven denken en andere geïnteresseerde mensen betrekken. We willen doorgaan met het organiseren van bijeenkomsten!

De volgende bijeenkomst is op donderdag 9 februari van 19:30 tot 21:30 uur bij broedplaats @AllArt  aan de Korte Noorderweg 22.
Ontwikkelingen
We hebben de laatste bijeenkomst geconstateerd dat de gemeenten afwezig waren. Voedsel staat blijkbaar nog niet hoog op de agenda. Intussen lijkt daar wel iets te gaan bewegen, en dat is goed nieuws. De regio heeft initiatief genomen om met de gemeenten in gesprek te gaan.
Om die reden zouden we ook vanuit het netwerk daarom de volgende keer de focus willen leggen op het komen tot een Voedselvisie. Marjan de Boer, medeoprichter van Haarlem Food Future, heeft daarnaast ook aangegeven dat het slim is om een voedselraad op te richten. Dat kan ons ook helpen in onze regio.
Volgende thema bijeenkomst 
Voedselvisie: hoe kleur jij die in? Wat moet daar in komen te staan? En hoe organiseren we ons?
Naast dit onderwerp, zouden we graag ook podium willen bieden aan initiatieven. Op de zeepkist kun je in 2 minuten vertellen over je initiatief. Wat doe je, wat breng je en waar ben je naar op zoek?
Zo leren we iedereen kennen. Je kunt je aanmelden voor de zeepkist bij voedsel@hilversum100.nl. Voor de deelname aan de bijeenkomst op 9 februari: graag aanmelden via deze site!
Wat vind jij belangrijk?
Heb je thema’s die je wilt agenderen, heb je ideeën, ken je sprekers, of heb je interesse om actief op onderwerpen mee te organiseren: laat het ons weten! Alle hulp is welkom.
Hartelijke groet,
Vybeke Pieters, Ynske Betlem, Frédérique Spoel en Hay Hermans

Tekst: Vybeke Pieters

website: sbddesign.nl