Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

TuinStruin in Hilversum Noord

10 september 2023

Op 2 september heeft de Groene Tuinacademie de tweede TuinStruin gehouden, in Hilversum Noord.

Met zes enthousiaste deelnemers maakten we een ontdekkingstocht langs tuinen in de buurt van de Johannes Geradtsweg. Doel was drie interessante tuinen te bezoeken, onderweg te kijken naar leuke en originele tuinen, en al struinend informatie en ideeën uit te wisselen over tuinieren in het algemeen.

Onze eerste halte was een mooie natuurtuin in de S.Stevinweg. Vol geplant met rijkelijk bloeiende wilde planten, een vijvertje, bomen en klimplanten, deze tuin vraagt weinig onderhoud.

Daarna bezochten we een moestuin-in-de- voortuin, onzichtbaar achter een hoge heg, met een keur aan groenten en kruiden, alles keurig gerangschikt in bakken.

Om tot slot te belanden in een heus egel-paradijs op de Hendrik de Keyserlaan. Compleet met egel-restaurant, egel-slaapplaats en egelbrug, deze tuin is een mooi voorbeeld van hoe je je tuin diervriendelijk kan maken.

Onderweg kwamen we van alles tegen, van een ‘bonsai-tuin’ met kort gehouden plantjes tot kaboutertuin tot zoemende bijen rond de ’Hot Lips’ salvia’s!

We eindigden met een verkwikkend kopje thee en een koekje bij onze gastvrouw na een leerzame tuinmiddag.

Tekst: Jenny Brook   |   Beeld: Jenny Brook, Carla Appel, Maartje Hogenboom, R. Defize

website: sbddesign.nl