Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

VONK in de wijk springt over

12 maart 2024

Na vier bloeiende jaren sluiten de pioniers van broedplaats VONK in de wijk op Larenseweg 139 de deur achter zich. Echter, waar één deur sluit, gaat er elders een nieuwe open.

Op initiatief van kwartiermaker Marileen Fabels hebben Stichting LOLA – de organisatie achter VONK in de wijk – en Dudok Wonen een nieuwe locatie gevonden voor de doorstart van deze bruisende broedplaats voor maatschappelijke en culturele ondernemers. Het is het pand naast de Melkfabriek, Larenseweg 30, voorheen het kantoor van Versa Welzijn.

Nieuwe start op Larenseweg 30

Voordat het gebouw getransformeerd wordt tot 65 woningen, krijgt het een tijdelijke metamorfose als het nieuwe VONK in de wijk. Op dinsdag 12 maart 2024 gaven de voormalige kwartiermakers, Marileen Fabels, Nienke Ross en Tobias Gorter, de VONK door aan vier nieuwe gezichten: Elise van Nunen als coördinator, Ruth Juursema voor de programmering en verhuur, Ralph Lindsen die de culturele en muzikale programmering verzorgt en Arnoud van den Heuvel als communicatieverantwoordelijke. Zij gaan gezamenlijk invulling geven aan nieuwe VONK-activiteiten. Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid blijven centraal staan. In de tijdelijke broedplaats komt er extra ruimte voor kunst, cultuur en muziek.

Ruimte voor startende ondernemers en cultuur

Ondertussen hebben de eerste nieuwe gebruikers hun intrek genomen in het pand. Het nieuwe VONK biedt met 6000m² voldoende ruimte voor tijdelijke kantoren, oefenruimtes, vergaderplekken, ateliers en studio’s. Het is een laagdrempelige en betaalbare mogelijkheid voor starters om hun ondernemerschap te testen. Ook buurtbewoners zijn van harte welkom voor een kop koffie, om van kunst en cultuur te genieten of om een eigen initiatief te ontplooien. VONK kan hier minimaal een jaar haar creatieve vlam laten branden.

 

Voor informatie over beschikbare ruimte en activiteiten kunt u contact opnemen via hallo@vonkindewijk.nl. Binnenkort worden de activiteiten en mogelijkheden nader gedeeld via www.vonkindewijk.nl.

Tekst: Arnoud van den Heuvel   |   Beeld: Erwin de Swart

website: sbddesign.nl