Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Warmetruiendag op 5 februari 2021

3 februari 2021

‘Verwarm jezelf, niet de wereld’; met dit motto melden elk jaar weer honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag. Want wist je dat we met éen graad lager maar liefst 6% CO2 en 6% energie besparen? En als we dit allemaal samen doen kunnen we op éen dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen. Kortom: samen hebben we impact, en dát is waar we met Warmetruiendag voor gaan.

Warmetruiendag is de vrolijkste én grootste klimaatactie van Nederland: er ligt een enorm energiebesparingspotentieel in Nederland. De cijfers: als heel Nederland op Warmetruiendag één graadje minder warm stookt, bespaart dat al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO₂. Een heel stookseizoen een graad lager stoken, komt neer op een besparing van 1 megaton CO2. Dat is bijna 30 procent van de CO2-reductie die we met elkaar in huis willen realiseren in 2030. En samen enthousiasmeren we nog meer mensen om energie te besparen.

Daarbij is er juist veel energie te besparen bij het verwarmen van woningen, kantoren en scholen want wereldwijd gaat bijna 40% van onze energie naar het verwarmen ervan. Misschien zet deze dag ook jou aan het denken over je verwarming?

Hilversum: #lievelingstrui035

Netwerk van duurzame doeners Hilversum100 en Omgevingseducatie Gooi en Vechtstreek nodigen Hilversummers uit om mee te doen aan de Warmetruiendag. Omdat ouders en kinderen op deze dag nog samen thuis zijn, nodigen we de kinderen uit om zich die dag lekker warm aan te kleden en met hun ouders die verwarming 1 of 2 graden lager te zetten. Dat scheelt toch weer in de uitstoot en kosten.

Iedereen die wil, kan een foto delen op Facebook en Instagram met #lievelingstrui035. Van alle foto’s maken we een lappendeken, die we weer delen op sociale media. We streven naar minimaal 100 deelnemers. Totale besparing: 6% van de uitstoot en 6% van de stookkosten voor die dag. We laten heel de wereld zien dat Hilversum meedoet.

Meer informatie: lees waarom het onderwijs hier aan kan bijdragen!

www.omgevingseducatie.nl

www.warmetruiendag.nl

 

Tekst: Paula Harte

website: sbddesign.nl