Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Comic Column | Niks doen

26 juli 2022

In april dit jaar trok ik veertien grote tegels uit mijn tuin en zette daar zo’n zeventig babyplantjes voor terug. Nu kan ik in mijn kleine paradijsje achterover leunen, met het bevredigende gevoel dat ik bijdraag aan de biodiversiteit van Hilversum en omgeving.

En dat voelt raar. 

 

Gelukkig diende zich gauw genoeg een probleem aan.

 

Nu kon ik tenminste weer iets nuttigs doen.

 

 

Volgens Google moet hier zeker wat aan gebeuren. De bladluizen zuigen je planten leeg, voeden mieren die de hele boel doen verzakken en planten zich zo snel voort dat er van je bloemenpracht niks overblijft.  De meest groene oplossing? Koop lieveheersbeestjes tegen de bladluizen, maar bestrijd eerst de mieren die de bladluizen beschermen. En dat doe je dan met…

 

Dat zat me niet lekker. Ik besloot een belletje te doen naar Kas & Co, waar ik veel van mijn planten gekocht heb.

 

 

Niks dus.

Moeilijk hoor…

 

Tekst: Betje Ton   |   Beeld: Betje Ton

website: sbddesign.nl