Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Gooise Peper in de Geus 11:15 uur

Lokaal geproduceerde documentaire over een pittig onderwerp: de verandering die we moeten maken in de productie van voedsel en het koopgedrag van mensen om ervoor te zorgen dat de aarde vruchtbaar blijft en er genoeg voedsel is in de toekomst. Op zaterdag 11 mei om 11:15 uur vertonen we de documentaire eenmalig. Frédérique Spoel – maker van deze documentaire – is te gast en geeft een introductie. 

Onze aarde is een drukke plek: snelle auto’s, veel transport, veel dieren en heel veel mensen. Al die dieren en mensen hebben voedsel nodig – daardoor is de productie van voedsel in een stroomversnelling geraakt. De kwantiteit en helaas niet de kwaliteit van voedsel is belangrijk geworden. Maar het kan en moet ook anders. Gewoon zelf op zoek naar duurzame voeding in je eigen omgeving. Dat is het begin van de grote verandering om de aarde gezond te houden voor de toekomst.

Wat kunnen we zelf doen en wat vinden we nu al in de omgeving van het Gooi? Frédérique Spoel en Arjaan Hamel interviewden verschillende lokale boeren en andere ondernemers die voedsel op een duurzame manier produceren of verwerken. Samen met Michiel Korthals – professor in filosofie en voedsel – bespreekt ze de voordelen en de kansen van lokaal voedsel en het verkleinen van de afstand die het aflegt tot op ons bord.

N.B. Voor of na deze vertoning is ook de plantjesmarkt te bezoeken in een andere ruimte bij de Geus.

Gooise Peper in de Geus 11:15 uur

11 mei 2024
11:15 – 12:00 uur

Locatie: De Geus, Geuzenweg 84 1221 BV Hilversum
Kosten: gratis, gesponsord door Hilversum100

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl