Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Inspiratie Avond Kerkelanden Groent Levende Tuinen #03

In deze derde én laatste inspiratieavond van dit seizoen neemt bewonersinitiatief Kerkelanden Groent je mee in de wereld van de meest uitdagende vorm van stadstuinieren; tuinieren op de m2 en een micro stadsoase maken op jouw balkon of kleine terras. En daar kan niemand je meer over vertellen dan Caspar Janssen met zijn presentatie over zijn Bijenbalkon! Maar we hebben meer om jou mee te nemen in onze groene missie. Want zeker als je op hoogte woont is bezig zijn met én in het groen dé manier om bij te dragen in je levensgeluk.

 

Caspar Janssen – Bijenbalkon

Van een kaal terras naar een zoemende balkonjungle. Hoe tover je een saai stadsbalkon om tot een kleurrijk insectenparadijs? Volkskrant journalist en auteur Caspar Janssen vertelt! Een tafeltje met vogelvoer, een stoel en een Dirk van den Broek tas met lege flessen was alles wat er op het stadsbalkon van Caspar Janssen te zien was in februari 2019. Dat was het moment waarop Caspar begon aan een ambitieus project om zijn stadsbalkon om te toveren tot een insectenparadijs. Een ontdekkingsreis door het land van tuincentra, wilde planten, biologische kwekers, bestuivers en buren. En vooral een ontdekkingstocht op zijn eigen balkon. Janssen deed er tweewekelijks verslag van in de Volkskrant.

Je gaat leren over: de basis over de waarde van bijen, vlinders en andere bestuivende insecten. Over inheemse wilde planten, de ideale potgrond, de ideale hergebruikte terraspotten en uiteraard over welke planten voor bijen en andere bestuivers op een balkon geschikt zijn. En nog veel meer. Met prachtige beelden. Meer over Caspar en zijn nieuwste boek.

Peter Kruijt – Urban Farming 035

Peter Kruijt van inwonersinitiatief Urban Farming 035 (UF035) is al heel wat jaren actief als enthousiaste moestuinierder in de Urban Farming tuinen van Hilversum. Hij weet als geen ander hoe fijn het is om elkaar te treffen in het groen en met elkaar plannen te maken voor groei! Deze periode is hij actief in Kerkelanden, waar hij nog wel wat hulp kan gebruiken bij de tuin van wijkcentrum De Koepel! Peter neemt je mee in zijn groene missie met een presentatie over UF035!

Janet Klaver – Puur Klaver Fotografie

Janet Klaver vertelt ons haar ontdekkingstocht naar insecten en andere kleine diersoorten in haar directe omgeving, het groene Hilversum. Met haar te gek mooie natuurfotografie zal ze ons laten zien hoe rijk we zijn om in deze omgeving te wonen. Ook zal ze ons inspireren om goed te kijken naar waar we in onze buurt een stukje waardevol groen kunnen aanleggen met buurtbewoners. Daar heeft ze namelijk ervaring mee. Uiteraard zal ze wat fotografie tips geven waar we zelf mee aan de slag kunnen. Alvast voorproeven van haar kleurrijke kunst? Volg dan Puur Klaver Fotografie via Facebook.of Instagram en geniet van haar werk, de biodiversiteit en de seizoenen die zij zo mooi in beeld brengt!

Inspiratie Avond Kerkelanden Groent Levende Tuinen #03

4 april 2024
19:10 (inloop) – 21:00 uur

Locatie: Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263, 1215 JV Hilversum

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl