Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Open Dag Regeneratieve Natuurboerderij

Tijdens deze dag heb je de gelegenheid om onze boerderij te verkennen, de dieren te bewonderen en vertrouwd te raken met onze unieke werkwijze, die gericht is op het koesteren en ondersteunen van de natuur.

Speciaal voor de kinderen hebben we een assortiment aan oude Hollandse spelletjes klaargezet, en tussen 11:00 en 12:00 uur kunnen ze zich laten schminken.

Om 11:00 uur (kippen) en om 14:00 uur (moestuin) starten er leuke, leerzame mini-workshops, geschikt voor zowel jong als oud, en helemaal gratis. Ga samen met de boerin mee eieren rapen, en leer alles over onze bijzondere kippen. Heb je wel eens een kalkoen gezien? Of een blauw ei?! Kinderen én volwassenen kunnen deelnemen en leren over hoe onze kippen leven en een positieve impact hebben op natuur en klimaat. Tijdens de moestuin mini-workshop leer je alles over onze speciale no-dig werkwijze en ontdek hoe we op een natuurlijke en duurzame manier groenten verbouwen. Wie weet steek je nog wat handige tips op voor je eigen tuin! Deelname is gratis, je hoeft je niet aan te melden: je kunt gewoon aanhaken!

Pluk de vruchten

En wat is een bezoek aan een natuurboerderij zonder het proeven van de vruchten van het land? Pluk je eigen appels en geniet van de frisse smaak van de natuur. We hebben kartonnen bakjes voor de appels, maar voel je vrij om je eigen mandje mee te nemen.

Stukje boerderij

Voor een smakelijke hap hebben we rond lunchtijd heerlijke broodjes ei van KipEigen, zodat je energie hebt om de hele dag rond te struinen. Neem ook zeker een kijkje bij ons kraampje waar we onze eigen eieren, verse groenten en kruiden, en zelfs prachtige vogelhuisjes verkopen (gemaakt door onze dagbestedingsgroep). Zo kun je een stukje van onze boerderij mee naar huis nemen.

Kom met de fiets

De open dag vindt plaats op het prachtige, verscholen land achter de Beukenhof, op het adres Nieuw-Loosdrechtsedijk 24, Loosdrecht. We moedigen je aan om met de fiets te komen. Voor auto’s is er ruimte vooraan op het parkeerterrein.

Zorg dat je erbij bent op 2 september voor een dag vol plezier, leren en genieten van de natuurlijke pracht die onze regeneratieve natuurboerderij te bieden heeft.

We zien ernaar uit je te mogen verwelkomen. Tot dan! Eva en Ellen

Foto: Ilona Hartensveld

Open Dag Regeneratieve Natuurboerderij

2 september 2023
11:00 – 15:00 uur

Locatie: Nieuw-Loosdrechtsedijk 24, Loosdrecht

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl