Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Samenkomst Team Kabelgoot

In Soest en Zeist en andere buurgemeenten ondersteunt de gemeente het aanleggen van de kabelgoot. In Gooise Meren mag een kabel over het trottoir (niet over de rij- of fietsbaan) liggen met een rubberen mat eroverheen.

Maar in Hilversum mag dit niet.

Het verbod staat haaks op de intentie van de gemeente om de energietransitie te helpen versnellen. Het standpunt van de gemeente is vooralsnog niet geheel duidelijk. Een publieke reactie op onze oproep in de Gooi en Eembode eerder dit jaar bleef uit. De gemeente lijkt de boot af te houden omdat ze toe willen naar centrale, publieke laadplekken, overal in de wijken. Dat is niet verkeerd, maar voor mensen die zelf hun stroom (gaan) opwekken met zonnepanelen en zelf een parkeermogelijkheid voor de deur hebben geen ideale, en zeker niet de goedkoopste oplossing.

Daarom organiseren we een samenkomst voor geïnteresseerden: ben je van plan elektrisch te gaan rijden? Of rijd je al elektrisch en zou een kabelgoot voor jouw deur een welkome oplossing zijn?

  1. Meld je aan. Samen laten we zien dat er ook in Hilversum behoefte is aan deze innovatieve oplossing.
  2. Stuur een duidelijke foto van de situatie waar jij graag een kabelgoot zou aanleggen naar: mobiliteit@hilversum100.nl (grote bestanden graag via wetransfer.com)

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Groene mobiliteit.

===

UPDATE: Volgens betrouwbare bronnen bij de gemeente gaat Hilversum de kabelgoot toch mogelijk maken. De termijn is nog niet bekend, maar dit betekent goed nieuws voor de geïnteresseerden. De bijeenkomst gaat nog steeds door.

Samenkomst Team Kabelgoot

8 november 2022
19:30 – 21:00 uur

Locatie: HilverZon, Silverpoint-gebouw aan de Schapenkamp (tegenover Station Hilversum Centraal)

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl