Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Thema-avond Aardwarmte en Warmtenetten voor Hilversum en ’t Gooi

Aardwarmte of Geothermie ligt opgeslagen in de grond onder onze voeten. Daar is natuurlijke warmte te vinden die we voor allerlei doeleinden kunnen aanwenden.

We kunnen deze warmte gebruiken voor het aandrijven van een warmtepomp of direct gebruiken voor verwarming of koeling. Je kunt er zelfs electriciteit mee opwekken. Over de mogelijkheden (en de onmogelijkheden) van een warmtenet in het Gooi organiseren we deze thema-avond.

Programma
19:00 uur – Inloop
19:30 uur – Korte inleiding over aardwarmte en warmtenetten door Hans Hensen
19:45 uur – Gastspreker Frank Schoof, manager project versnelling aardwarmte MRA en volledig bekend met het provinciaal programma van aardwarmte-testlijnen.
20:15 uur – Gastspreker Nora Heijnen, werkzaam voor EBN, het staatsbedrijf met als missie om waarde te realiseren uit geologische energiebronnen op een veilige, duurzame en economisch verantwoorde wijze.

20:45 uur – Samenvatting, overzicht met de voors- en tegens + mogelijkheden en onmogelijkheden van een warmtenet in collectief bezit.
21:00 uur – Discussie met sprekers en de zaal
21:30 uur – Einde

Vragen, opmerkingen, suggestie, aanmeldingen … neem gerust contact op met Aernoud Olde, trekker thema energie. email: energie@hilversum100.nl  /  06-1250.5498

De bijeenkomst is via zoom te bekijken. Voor fysieke aanwezigheid graag aanmelden via ‘IK DOE MEE’. Er zijn al heel wat aanmeldingen, maar we hebben nog plekken beschikbaar.

=== update:

Bekijk hier het verslag

Thema-avond Aardwarmte en Warmtenetten voor Hilversum en ’t Gooi

9 september 2021
19:30 – 22:00 uur

Locatie: Raadhuis / Burgerzaal
Kosten: gratis

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl