Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Groene Hilversumse verhalen op PechaKucha Hilversum 2024

8 juni 2024

Op donderdag 13 juni zal het duurzaamheidsevenement PechaKucha Hilversum 2024 plaatsvinden in De Vorstin. De 17e editie van dit inspirerende evenement belooft een tiental boeiende verhalen van Hilversumse duurzame ondernemers, burgerinitiatieven en groene voorlopers te presenteren.

PechaKucha Hilversum biedt een platform om inspirerende ideeën te delen en zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

“Duurzaam leven begint bij onszelf”, zegt Erwin de Swart, coördinator van het evenement. “In ons netwerk en op plaatsen als dit zie je hoe Hilversummers dat doen”. Hij benadrukt het belang van PechaKucha Hilversum als een platform om inspirerende ideeën te delen voor een duurzamere toekomst. Vorige edities hebben bewezen een belangrijke pijler te zijn voor Hilversum100, waar leden elkaar ontmoeten en nieuwe ideeën opdoen. “Enorm mooi om die traditie in stand te houden met telkens weer nieuwe, groene inspiratie en vernieuwing”, aldus Erwin. “Ik kijk enorm uit naar de uiteenlopende verhalen van dit jaar”, voegt hij trots toe.

De avond wordt dit keer gepresenteerd door Geert Nijsen, met saxofoonmuziek door Lotte Krijnen tussendoor. De sprekers die hun duurzame verhalen zullen delen zijn:

Anne Oosterbaan
Directeur bij De Alliantie en moeder van twee kinderen, Anne Oosterbaan, deelt haar visie en persoonlijke ervaringen over het creëren van een duurzaam thuis voor iedere Hilversummer.

Marcel Klever
Als architect binnen denktank Dudok2050 verkent Marcel Klever ideeën om Hilversum weer een groene stad van de toekomst te maken, geïnspireerd door de visionaire stedenbouwkundige Dudok.

Jacqueline van Oostveen
Jacqueline van Oostveen zet zich in voor hergebruik van voedsel, kleding en gebruiksvoorwerpen. Ze wordt gedreven door haar overtuiging dat afval niet bestaat en alles een plaats heeft, net als in de natuur.

Maggie Chun & Jolanda Kragten
Vrijwilligers bij Ketting Kledingruil Hilversum, Maggie Chun en Jolanda Kragten, helpen het milieu een handje door tweedehands kleding ruilen zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken binnen Hilversum.

Anita van Loon
Als directeur van de Uitvaartstichting Hilversum promoot Anita van Loon duurzame uitvaart initiatieven, zoals natuurbegraafplaatsen en biologisch afbreekbare doodskisten, om een bewuste levensstijl ook na de dood voort te zetten.

Wim Schaap
Wim Schaap, projectleider bij Gooi op Groen, servicecentrum voor een coöperatieve energietransitie. Verkent oplossingen voor het veranderende energienet en de uitdagingen van pieken en dalen in wind- en zonne-energie. De Chaos in de Energietransitie: van Crisis naar Kans. De energietransitie brengt veel chaos met zich mee, maar biedt ook unieke kansen. Het ontwikkelen van een haalbare strategie voor aardgasvrije wijken en een geschikte energie-infrastructuur is essentieel. Optimalisatie van energieverbruik en slimme technologieën kunnen ons helpen deze doelen te bereiken. We moeten deze nieuwe mogelijkheden aangrijpen om een duurzame toekomst te realiseren.

Martine Boetje
Martine Boetje werkt samen met bewoners om haar buurt, de Havenstraatbuurt, groener te maken. Ze zet zich in voor speeltuinen vol leven en vergroenende bewonersinitiatieven, zoals tegelwippen.

Cor Simon
Landschapsarchitect Cor Simon ontwerpt ecologische tuinen en eco-wijken. Hij pleit ervoor om groen als uitgangspunt te gebruiken bij het inrichten van tuinen, met aandacht voor ecologie en lokale dieren.

Babs van Gisbergen
Babs van Gisbergen helpt Hilversummers met een uitkering om opnieuw aan de slag te gaan als ondernemer via haar bedrijf Sociale Coöperatie Bloei. Ze gelooft dat iedereen op deze manier zou moeten kunnen doen wat ze graag zouden willen doen.

Lotte Krijnen
Bekend om haar positieve benadering van duurzaam leven, deelt Lotte Krijnen haar ervaringen en inspiratie voor een leven in balans met het milieu, zonder daarbij in te leveren op plezier.

Meer informatie over de sprekers is te vinden op de evenement-pagina. Tickets voor PechaKucha Hilversum 2024 zijn nu verkrijgbaar via de Vorstin. Mis deze kans niet om geïnspireerd te worden door de groene verhalen van Hilversumse voorlopers en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

website: sbddesign.nl