Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Nieuwe verkoopservice voor tweedehands kinderspullen in Hilversum

20 april 2023

Nieuw in Hilversum: lokale marktplaats FamFam start verkoopservice voor tweedehands kinderspullen

FamFam maakt hergebruik van kinderspullen nog makkelijker met nieuwe verkoopservice

FamFam lanceert een verkoop-service voor kwalitatieve tweedehands baby- en kinderspullen in Hilversum. Vanaf nu kunnen ouders liefdevol gebruikte kinderspullen zoals een kinderwagen, loopfiets en kinderkleding inleveren. FamFam neemt het hele verkoopproces uit handen in ruil voor een percentage van de opbrengsten. Zo wil het online platform nog meer kinderspullen een tweede leven geven.

“Het is onze missie om nog meer kinderspullen een tweede leven te geven”, aldus oprichter Sabine Ottervanger. “Er staan zoveel mooie kinderspullen niks te doen op zolders. Door ouders te ontzorgen en het nog toegankelijker te maken, hopen we dat er nog meer kinderspullen kunnen worden hergebruikt.”

FamFam is de lokale marktplaats voor baby- en kinderspullen in de Gooi & Vechtstreek. Via de website wisselen duizenden ouders kinderspullen met elkaar uit in de buurt. Voor ouders die geen tijd hebben om zelf iets te koop aan te bieden, start FamFam nu een service. Zo goed als nieuw speelgoed, kinderkleding, kinderwagens en buggy’s, maar ook loopfietsen en stepjes kunnen worden ingeleverd in Hilversum. FamFam maakt de foto’s, zet het op de website en slaat het op totdat het verkocht is.

FamFam biedt de verkoop service tijdelijk aan, tot half mei kunnen spullen worden ingebracht op vaste momenten aan de Heuvellaan in Hilversum. Aanmelden is verplicht en kan via de website: www.famfam.nl/verkoopt. “Als het een succes is, dan zullen we bekijken of we dit structureel kunnen gaan aanbieden.” vertelt Sabine Ottervanger.

Door het hergebruik van kinderspullen draagt FamFam bij aan een duurzame toekomst voor onze kinderen en wordt de hoeveelheid afval verminderd. FamFam werkt daarom samen met scholen, kinderdagverblijven en ondernemers om zo veel mogelijk gezinnen te bereiken.

Tekst: Sabine Ottervanger   |   Beeld: Pim Plaatsman (headerfoto) en Sabine Ottervanger

website: sbddesign.nl