Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

No waste: hoe verklein jij jouw afvalstroom?

6 november 2020

Afval, je kan er simpelweg niet omheen. Hilversum100 No waste onderzoekt de mogelijkheden om een flinke afvalreductie in Hilversum te weeg te brengen. Afvalreductie voor inwoners, ondernemingen en verenigingen. Hilversum100 verbinder Ynske Betlem geeft volgende vijf tips om zelf aan de slag te gaan!

Zwerfafval
Maak je graag in deze corona tijd een ommetje, alleen of met je (klein)kinderen? Je kan het ommetje combineren met het oppikken van zwerfafval. Met de app Literatti draagt jouw gevonden zwerfafval bij aan meer kennis hierover.

Soep
Ben je gek op soep? Ook als je dat niet bent is dit de ultieme tip voor de echte No-waste soep! Spaar alle courgette kontjes en wortelpuntjes maar op en eet smakelijk.

Cappucino
Voor de latte en cappucino drinkers onder ons: probeer eens amandelmelk of havermoutmelk te gebruiken i.p.v. koemelk. Het is een aanrader!

Handzeep
In deze tijd van veel handen wassen kan je ook eenvoudig je eigen handzeep maken. Het is zeker het proberen waard! En je kan natuurlijk het pompje van de handzeep hergebruiken.

Luiers
Heb je kleine kinderen thuis of ken je mensen met kleine kinderen? Weet dat al vanaf 18 maanden oud gestart kan worden met zindelijk worden. En 1 jaar eerder zindelijk scheelt al snel 2.000 luiers per jaar. Wil je weten hoe? Project Strontvlieg helpt je hiermee verder.

Tekst: Ynske Betlem

website: sbddesign.nl