Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Klaske Postma

VanHier

Met de grondstoffen VanHier maken we producten VanHier met de mensen VanHier!

Mijn naam is Klaske, Product Designer in hart en nieren, gepassioneerd, creatief en geïnspireerd door de natuur. Praktisch ingesteld en erg geïnteresseerd in de wetenschap. Na mijn HBO opleiding Industrieel Product Ontwerpen (2007) ben ik op mijn 22e gaan werken als product developer waarbij ik tijdens mijn carrière een breed scala aan consumentenproducten en innovaties heb ontwikkeld. Als ontwerper ben ik me ervan bewust dat we naast duurzame producten ook duurzame systemen kunnen ontwerpen; Systems Thinking. Designers bezitten verbeeldingskracht en we kunnen dit in positieve zin overbrengen door de verbeelding tastbaar te maken. We maken de wetenschap concreet.

De afgelopen jaren heb ik gebouwd aan een sterk netwerk binnen de biobased en circulaire economie. Ik werk binnen netwerkorganisaties samen met mensen die mij aanvullen, waaronder materiaalkundigen en mensen met commerciële ervaring. Gepassioneerd door biomaterialen & Bio Design: de natuur kan ons veilige en gezonde grondstoffen geven. Het ontdekken en realiseren van de mogelijkheden en toepassingen van biomaterialen staan centraal in mijn werk onder het merk VanHier.

Ik ben regelmatig te vinden in mijn ontwikkel- en werkplaatsruimte bij Vonk in de Wijk. Met VanHier produceren we plaatmateriaal van natuurlijke reststromen en vezelteelten. Dat doen we in Bleiswijk waarna we in Hilversum de platen verwerken tot meubels en wanden voor in het interieur. Mocht je meer willen weten dan stuur me een mailtje.

website: sbddesign.nl