Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Marjolein van Dillen

Fietsersbond en KlimaatGesprekken (en Groen Pensioen)

Duurzaam leven is de toekomst, en dan kunnen we er maar beter zo snel mogelijk aan beginnen. Ook omdat ik vind dat we dan onze ‘sweet spot’ zo veel mogelijk kunnen vinden waar duurzaam leven en een goed leven elkaar overlappen.
Voor mij betekent dat fietsen, lekker eten (deels uit eigen tuin) en drinken, veel gezelligheid en goede gesprekken voeren – ook over het klimaat.

Mijn focus ligt de komende tijd op het fietsen, omdat ik bij de Fietsersbond Hilversum actief en voorzitter ben. Met fietsenis veel te winnen, ik denk zelfs een hele leefbare stad. Hilversum ligt niet voor niets tussen Utrecht en Amsterdam! Concreet wordt dat: betere fietspaden, bredere, veiligere, samenkomend in een netwerk dat heel Hilversum omvat en verbindt met de plaatsen rondom ons heen. Veilige oversteken, op de plekken waar de kwetsbaren  (kinderen en ouderen) ze het hardste nodig hebben. En voldoende plekken om (alle soorten) fietsen te stallen.

Om de politiek hiervoor actief te krijgen, zullen we met meer mensen moeten prikken en kietelen, dus dat betekent veel klusjes, projecten, inspraak en acties. Doe je mee? Gewoon, voor 1 klusje in iets waar jij goed in bent en een makkie is voor je?

website: sbddesign.nl