Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Staat het duurzaamste huis in Hilversum?

31 augustus 2023

Wie woont er in het duurzaamste huis van Nederland?

De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert derde editie van de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland

De Nationale Duurzame Huizen Route gaat dit jaar weer op zoek naar het duurzaamste van Nederland. Huiseigenaren kunnen zich tot 12 september aanmelden voor de verkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’. Met de verkiezing wil de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering geven voor hun prestaties op het gebied van verduurzaming. Deelnemers maken, naast de juryprijs, ook kans op de publiekstitel ‘Duurzaamste Huis van de provincie’.

Juryvoorzitter Ad Straub, universitair hoofddocent op de Technische Universiteit in Delft, moedigt huiseigenaren aan om zich aan te melden en benadrukt het belang van het delen van goede ervaringsverhalen: “Mooie, werkende voorbeelden – met de inspirerende verhalen die daarbij horen – geven het zetje dat anderen nodig hebben om te zien wat er kan én om aan de duurzame slag te gaan.”

De vakjury

Alle deelnemende woningen worden onderverdeeld in zes categorieën op basis van bouwjaar en het woonoppervlakte. Annemarie Küppers (ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Annemarie Van Doorn (Dutch Green Building Council), Jappe Zijlstra (Milieu Centraal) en Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs) maken de jury compleet. De jury beoordeelt de huizen op toekomstbestendigheid, materiaalgebruik, energieverbruik, creativiteit, comfort en sociale impact.

Het publiek kan van 3 tot en met 17 oktober stemmen op haar favoriete duurzame woning in de provincie. De landelijke (jury)winnaars worden bekendgemaakt tijdens het feestelijke verkiezingsevenement op 24 november.

Aanmelden verkiezing

Wie zijn of haar woning ook heeft verduurzaamd en wil meedoen met de verkiezing, kan zich aanmelden via: verkiezing.duurzamehuizenroute.nl

Huiseigenaren in Hilversum die inspiratie willen opdoen voor het verduurzamen van hun woning, zijn van harte welkom op de Hilversumse Energiemarkt op donderdagavond 5 oktober.

 

Tekst: Duurzame Huizenroute

website: sbddesign.nl