Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Hulp & advies

Waar en bij wie kun je terecht met je vergroeningsvragen:

Praktische hulp

Tegelwippen

Tegeltaxi

Regenton aansluiten

Tuinelementen van gerecycled materiaal [link naar Opwaarts]

Advies voor en door bewoners

Buurtactie opzetten

Tuinadvies

Educatie

  • Jenny Brook is TuinStruingids en stoepplantjesspecialist.
  • IVN Gooi e.o. organiseert stadsnatuurwandelingen op aanvraag

Professionele ondersteuning

VersaWelzijn

  • De buurt- en opbouwwerkers van VersaWelzijn werken samen met bewoners en andere organisaties aan een fijne woonomgeving. Zij denken graag mee over groene plannen.

Wijkregisseurs

  • Elke wijk heeft een eigen wijkregisseur, die goed de weg kent in de wijk én de gemeentelijke organisatie. Je kunt bij deze persoon terecht voor vragen over je wijk en met ideeën over vergroening.

Omgevingseducatie

  • Omgevingseducatie laat kinderen hun eigen omgeving ontdekken door middel van lesmateriaal, buitenactiviteiten en excursies. Voor de scholen in Hilversum is er de website www.educatiefhilversum.nl met lesprogramma’s, projecten en nieuws over de thema’s duurzaam, groen&gezond, veilig verkeer en erfgoed.

Hulp van de gemeente

Boomspiegels

Je ziet ze overal: mooi beplante boomspiegels (= de grond rond bomen). Goed voor de natuur en voor je humeur.  Als je samen met je buren meerdere boomspiegels adopteert, krijg je hulp van de gemeente. Je krijgt dan planten en kunt gereedschap lenen.

Geveltuinen

Ook geveltuinen zie je steeds meer: smalle tuintjes in de plint tussen huis en stoep. Daarmee ziet een straat er meteen een stuk vriendelijker uit. En ook dieren zijn er blij mee. Heb je plek voor een geveltuin? Dan helpt de gemeente je graag bij de aanleg. Kijk op hilversum.nl/mijn-wijk hoe dat in z’n werk gaat.

Bomen

Bijna elke straat in Hilversum heeft bomen. Maar niet allemaal. Meestal is er dan geen ruimte onder de grond: overal liggen kabels, gas- en waterleidingen. Soms is een straat zo smal, dat er bovengronds geen ruimte is. Toch lukt het soms om in zo’n straat een paar bomen neer te zetten. Zoals in de Diamantstraat. Lees in deze blog hoe de bewoners dat voor elkaar kregen.

Subsidie

[volgt]

Adressen

Biologische planten > https://hilversum100.nl/groene-tuin-kies-voor-biologisch-en-inheems/ [nog checken op actualiteit en volledigheid]

Tuinelementen van gerecycled materiaal [link naar Opwaarts?]

Hoveniers [link naar https://wildeweelde.nl/]

website: sbddesign.nl