Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Verslag Fair Fashion Sunday 2023

16 oktober 2023

De 2e Fair Fashion Sunday was een mooi succes!

Zondag 8 oktober was het weer zover: het was weer Fair Fashion Sunday tijd in Hilversum! Kledingliefhebbers konden hun hart weer op bij verschillende kleding initiatieven die zich verzameld hadden op één plek. Dit keer was het bij Vonk in de Wijk. Alle aanwezige initiatieven zetten zich in om kleding langer te kunnen gebruiken. En als het dan toch moet worden weggegooid, de stoffen zo goed waardevol mogelijk te kunnen hergebruiken. 

Tijdens de Fair Fashion Sunday werd er volop kleding geruild, vintage kilo sales en ook Fairtrade kleding verkocht, petten gered die anders waren verdwenen, kleding advies gegeven, versleten spijkerbroeken ingezameld, nog meer vintage kleding aangeboden, kleding gerepareerd, zelfgemaakte armbandjes verkocht en vooral ook heel veel bijgepraat en genetwerkt.

Grote publiekstrekker was het Kleding ruilen. In Hilversum bestaan er meerdere Kledingruil Kettingen. Voor dames tot en met grote maten. Voor tieners en basisschoolleerlingen. En voor kleuters tot en met baby’s. Dankzij deze Ketting Kledingruilers ruilen al zo rond de 300 inwoners kleding met elkaar. Tijdens de Fair Fashion Sunday was het kleding ruilen voor iedereen toegankelijk. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt en hebben meer dan 100 dames kleding geruild. En wat een lol tijdens al dat ruilen! 

De Vintage Kilo Sale was ook in trek. Er zijn heel wat kilo’s vintage kleding verkocht en hebben een nieuwe eigenaar gekregen.

Soms zijn we toe aan nieuwe kleding. Daarvoor waren Sus & So en Blue Loop aanwezig. Sus & So biedt prachte Fairtrade kleding die je zonder schuldgevoel kan kopen. Het is Fairtrade en waar mogelijk is de kleiding gemaakt van verantwoord hergebruikte stoffen.

Blue Loop is één van de makers van het nieuwe soort kleding. Met oude spijkerbroeken en wollen kleding worden nieuwe de mooiste items gemaakt. Tijdens de Fair Fashion Sunday liep dan ook de Inzamelactie Versleten Spijkerbroek en konden niet meer te repareren spijkerbroeken ingeleverd worden bij Ron van der Wiel van Blue Loop. Trouwens: deze broeken kunnen het gehele jaar door worden ingeleverd bij Sus & So en Vonk in de Wijk.

Bij de gemeente Hilversum zijn ook de nodige spijkerbroeken verzameld voor de Inzamelactie Versleten Spijkerbroek.

Tijdens de workshop ‘Retteketet! Red een Pet’ werden vele petten gered dankzij Golden Girls  Creative Studio . Samen met Kitty & Dennis, graffiti artiest, konden petten geheel naar eigen smaak gepimpt worden.  De petten kregen dankzij deze workshop een tweede leven na een Hilversum City Marketing Event.  Er zijn heel wat coole petten gemaakt!

Ook nog even lekker kleding snuffelen bij de Golden Girls.

En voor kledingadvies konden mensen terecht bij personal shopper en kledingadviseur Melinda van M’n Pakkie An .

We kijken terug op een modieus en gezellige dag. En vast tot volgend jaar!

 

Fair Fashion Sunday 2023 werd mede mogelijk gemaakt door:

 

 

Tekst: Ynske Betlem   |   Beeld: Margot Brakel

website: sbddesign.nl