Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Drie duurzame opties voor kerstbomen in Hilversum

5 december 2023

Ieder jaar halen we massaal kerstbomen in huis om ze een maand later weer af te danken, maar dat kan ook anders. In Hilversum zijn er genoeg duurzamere alternatieven dit jaar, zelfs gratis!

Gratis kerstboom zonder top
Hilversum deelt gratis kerstbomen uit! De kerstbomen werden door winkelgebieden gered van de versnipperaar nadat vandalen de toppen afknipten bij de kweker. Deze zijn met kluit, dus kunnen na de kerst in je tuin terecht. Ze zijn vanaf zondag 17 december af te halen bij verschillende buurtcentra en de voedselbank.

Leen een kerstboom dit jaar
Als je toch een complete boom wilt kun je via Duurzame Kerstbomen of via Adopteer Een Kerstboom een duurzame kerstboom in pot bestellen en afhalen. Duurzame Kerstbomen heeft afhaalpunten bij VONK in de wijk of Kwekerij Ome Joop in Kortenhoef. Adopteer Een Kerstboom levert onder andere bij Land & Boschzigt in ’s Graveland. Na de feestdagen lever je de boom weer in en wordt hij gewoon terug geplant, klaar voor volgend jaar.

Creatieve oplossingen 
Kijk eens op Marktplaats of er in de buurt een tweedehands kerstboom wordt verkocht, veel duurzamer dan dat wordt het niet. Of maak dit jaar zelf je kerstboom met washitape op de muur, bouw er één van oud pallet hout of teken hem met krijtstift op het raam. Websites als Pinterest staan vol met inspiratie voor een creatieve kerstboom. Of bestel simpelweg een oprolbare kerstboom inclusief verlichting!

Bekijk ook de tips van Milieudefensie en lees onze artikel over hoe je lokaal verpakkingsvrij kerstinkopen doet. Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van duurzame tips en nieuws in Hilversum.

Tekst: Erwin de Swart   |   Beeld: Erik Mclean, www.adopteereenkerstboom.nl

website: sbddesign.nl