Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Hilversumse winkels redden onverkoopbare kerstbomen

5 december 2023

Hilversumse winkelgebieden adopteren 600 kerstbomen waarvan eerder door vandalen de top werd afgeknipt. De ondernemers doen dit met steun van de gemeente en het stadsfonds. Zo redt Hilversum de bomen van de versnipperaar.

 

Kerstboomkweker Gerrit Brinkman uit Apeldoorn was uit het veld geslagen toen iemand de toppen van zijn 6000 sparren had afgeknipt. De zeven jaar oude bomen werden door het vandalisme onverkoopbaar, een financiële strop. Nu vinden de vernielde bomen vinden alsnog een bestemming voor een kleine prijs, waaronder de 600 voor Hilversum.

Kweker met kerstboom zonder top

Op zondag 17 december (let op: datum is gewijzigd) komt de groep kerstbomen aan in Hilversum. In plaats van een top krijgen ze alle 600 een feesthoed op, om te vieren dat Hilversum volgend jaar 600 jaar bestaat. Ruim 100 bomen gaan direct naar de verschillende winkelgebieden ter aankleding. 400 bomen zijn gereserveerd voor bij mensen thuis, in zorginstellingen en scholen. De laatste bomen vormen het decor tijdens de Santa Run op zondag 17 december. Allemaal om de kerstsfeer te verspreiden en het feest van Hilversum600 alvast een beetje te vieren.

Adopteer een kerstboom
Vind jij het leuk om één of meerdere kerstbomen gratis te adopteren? De bomen hebben een kluit en staan in een pot. De bomen zijn af te halen bij  de voedselbank en diverse wijkcentra, zo lang ze beschikbaar zijn. Met duurzame keuzes als verpakkingsvrij inkopen doen en een duurzame kerstboom verkleint Hilversum deze kerst haar ecologische voetafdruk.

Tekst: Erwin de Swart   |   Beeld: Omroep Gelderland en Arnoud van den Heuvel

website: sbddesign.nl