Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Fair Fashion Sunday 2023

Zondag 8 oktober is het Fair Fashion Sunday in Hilversum. Bij Vonk in de Wijk vinden gedurende de dag meerdere activiteiten plaats die geheel in het teken van kleding. Met o.a. Vintage Kilo Sale, kleding ruilen, prachtige duurzame kleding, style advies, kleding repareren, Retteketet Red je Pet en verstandig onderhoud van jouw kleding. En we gaan zoveel mogelijk oude spijkerbroeken verzamelen waarvan nieuwe stoffen worden geweven. Doe je mee?

PROGRAMMA

De Hilversumse Ketting Kledingruil gaat weer volop kleding ruilen. Zo’n 350 inwoners ruilen al kleding met elkaar via deze ketting. Tijdens de Fair Fashion Sunday kan iedereen komen ruilen en is het een openbaar ruilevent. De spelregels zijn:
1. Het kleding ruilen is voor dameskleding met maten ….
2. Breng maximaal 3 kledingstukken of accessoires in van goede kwaliteit. Deze kwaliteit is belangrijk om het ruilen leuk te houden. Slechte kleding wordt geweigerd.
3. Vooraf aanmelden is niet.

Ook is de Vintage Kilo Sale weer van de partij. Bij Blondie Vintage kan je fijne vintage kleding shoppen en afrekenen per kilo. Dat is de Vintage Kilo Sale zoals die hoort te zijn!

Is je favo trui of broek kapot? Kom deze dan maken bij het Do It Yourself Kleding Repair Café door ClubR. Bij dit café ga je met hulp van anderen zelf aan de slag met naald en draad. Er is genoeg expertise in huis om je op weg te helpen als je nog niet zo ervaren bent met het repareren van je eigen kleding.

Soms zijn we toe aan nieuwe kleding. Daarvoor biedt Sus & So en Blue Loop uitkomst. Sus & So biedt prachte duurzame kleding die je zonder schuldgevoel kan kopen. Het is Fairtrade en waar mogelijk is de kleiding gemaakt van verantwoord hergebruikte stoffen. Blue Loop is één van de makers van deze kleding. Met oude spijkerbroeken en wollen kleding worden nieuwe kleding gemaakt. Neem je oude en niet meer te repareren spijkerbroek mee en lever hem in tijdens de Fair Fashion Sunday!

En wat te denken van een geredde pet. Tijdens de workshop ‘Retteketet! Red een Pet’ ga jij met Kitty & Dennis de graffiti artist van Golden Girls Creative Studio  aan de slag om een pet naar eigen smaak te pimpen. Daarmee redt je een pet uit de container en heb jij een coole pet!

Twijfel je of je een kledingstuk wel of niet kan dragen? Daarvoor is M’n Pakkie An aanwezig. Melinda is personal shopper en geeft je stijladvies (pdf opent in nieuwe pagina, 8MB).

Een modieus en gezellige dag voor iedereen die bewust met zijn kleding wil omgaan.

Het event wordt mede mogelijk gemaakt door Hilversum100 en de vele kledinginitiatieven die Hilversum rijk is.

Fair Fashion Sunday 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Fair Fashion Sunday 2023

8 oktober 2023
12.00 – 15.00 uur

Locatie: Vonk in de wijk, Larenseweg 139
Kosten: Gratis

website: sbddesign.nl