Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Inspiratie Avond Kerkelanden Groent Levende Tuinen #02

Hoe nodigen we de natuur uit in onze tuin?

Deze dinsdagavond laten we ons inspireren door lokale ‘groene’ impactmakers. Meerdere sprekers met een bijzonder groen vak vertellen over hun missie. Zij nemen ons mee in hun kennis en ervaring op het gebied van aanpassingen in onze (voor)tuinen om onze tuin ‘levend’ te gaan maken.

Vanuit Programma Groen vertelt Vybeke Pieters over de visie van de gemeente Hilversum. De samenwerking met bewoners is van groot belang om met elkaar richting een groene en klimaatadaptieve stad te groeien.

Aansluitend vier korte presentaties van onderstaande sprekers. Vervolgens een korte break en thee/koffie en door naar presentaties in de kring met thema naar eigen keuze. Hierbij gaan we zelf ook in gesprek met de impactmakers. Bij dit onderdeel is er gelegenheid om onze eigen ervaringen met elkaar te delen.

 

01 André Hersbach vertelt over optimalisaties van de bodem en hoe je je tuin klaarmaakt om je aanplant erin te zetten. Hoe breng je hoogtes en diepte aan in je tuin of voortuin en wat kan een waterpartijtje bijdragen? Hoe zet je het in als een veilige drinkplaats? Aan de slag met het recyclen van het bestaande materiaal is ook onderdeel. André geeft ook wat tips om je eigen compost te maken.

02 Moon Wolffensperger is tuinvogelconsulent bij de Vogelbescherming en weet ontzettend veel over hoe we voor vogels én de egel een veilige plek kunnen bieden. Met wat voor soort struiken en planten kunnen we een boel bieden voor onze tuinvogels en hoe helpen we de egel aan een veilig habitat binnen en buiten onze tuin.

03 Martin Stevens van kwekerij Kas & Co én auteur van diverse plantenboeken, kun je hem de hemd van het lijf vragen over inheemse wilde planten van hier.

 

 

Samen met kweker Krijn Spaan, neemt hij ons mee in de waarde van de juiste aanplant voor onze (voor)tuin.

 

Na deze avond weten wij hoe we de natuur kunnen uitnodigen in onze tuin en voortuin.

Beperkt plek. Bij interesse graag z.s.m. aanmelden a.u.b. Tot dan!

Joke Lugtmeijer en Ilona Hartensveld

Buurtinitiatief Kerkelanden Groent (.nl)

Heb je een vraag? ilona.hartensveld@gmail.com

Inspiratie Avond Kerkelanden Groent Levende Tuinen #02

12 maart 2024
19:10 (inloop) – 21:30 (uitloop 22:00) uur

Locatie: Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263, 1215 JV Hilversum

Dit event is geweest.

website: sbddesign.nl