Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Hilversum is jarig!

1 januari 2024

Gelukkig nieuwjaar!

Het nieuwe jaar is begonnen en we hebben direct een mooie Bijprater.
Nog even lekker lui lezen voordat velen van ons weer in actie komen.
Het afgelopen jaar hebben we niet stil gezeten. Mooie buurt- en wijkacties, duurzaamheidscafé’s, evenementen, vele ontmoetingen en vruchtbare samenwerkingen zijn geweest en geboren. Dit nieuwe jaar belooft nog meer moois. Ondanks de winterrust, of misschien juist dankzij de winterrust, groeit de duurzame energie in onze gemeenschap volop.

Dit nieuwe jaar staat in het teken van tegels eruit, inheems groen erin. Meer repareren. Isolerende gordijnen. Voedsel doorgeven. Kleding & speelgoed delen. Spullen redden & upcyclen. Aandacht voor broedplaatsen. Vrijwilligers. Lokale voedselinitiatieven in beeld met de première van ‘Gooise Peper tijdens onze Nieuwjaarsborrel in het Filmtheater. Pecha Kucha in juni. Van 3 t/m 6 oktober de vijfde editie van de Duurzame Dagen. En tussendoor vieren we ook dat Hilversum 600 jaar bestaat. Natuurlijk doen we dat ook duurzaam, met solar, afvalvrij en vooral met elkaar. Er is zoveel meer om over te vertellen. Duurzaam Hilversum is live and kicking! Bezige bijtjes!

Voor al het moois dat groeit zoeken we extra krachten: een coördinator èn een themaverbinder voor het Reparatienetwerk. Voor het opzetten van het duurzaamheidscentrum zoeken we een projectmanager. En ook vele andere initiatieven kunnen extra handen gebruiken. Wie weet zit jouw goede voornemen hier ergens tussen, want duurzaam Hilversum bruist! En we doen het graag samen.

Op naar een nieuw en duurzaam jaar! Wij zijn er klaar voor. Doe je mee?

 

Comic: Betje.com – naar de vorige comic

Tekst: Ynske Betlem   |   Beeld: Liesbeth Ton

website: sbddesign.nl