Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Kinderburgemeester en de Kindergemeenteraad openen WENSBOOM in de Bibliotheek

23 september 2022

‘Dat iedereen kan leven zonder armoede en/of klimaatverandering. En ook dat we voor zoveel mogelijk duurzame energie zorgen.’

Dat schrijft kinderburgemeester Fien Baks (11) als wens voor de toekomst. Ze hing haar wens op vrijdag 23 september in de WENSBOOM van het SDG Huis tijdens SDG-actiedag.

De Bibliotheek is sinds dit jaar onderdeel van een landelijk netwerk van SDG Huizen dat de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties helpt uitdragen.

Naast de Wensboom kon een WerelddoelenQuiz worden gespeeld, verzorgd door Rigo Stegeman van Good2Connect en mede-oprichter van het SDG Huis.

Frédérique en Jimy van Piment Catering hadden een Proeverij georganiseerd. Na het proeven van drie basissmaken (zuur, zout en zoet), mochten de kinderen en hun ouders aan de slag met gezonde ingrediënten. Dat had een aantal heerlijk–creatieve taferelen tot resultaat:

De Bibliotheek start met deze actie direct ook het thema Duurzame Voeding. Daar wordt de komende tijd meer aandacht aan besteed, onder andere tijdens De Duurzame Dagen.

De actiedag werd mede georganiseerd door Petra Sjouwerman van de Bibliotheek; Maya Heinsbroek en Sandra van Breemen van OmgevingsEducatie en Ynske Betlem en Rob Roskes van het netwerk van Hilversum100. De kindergemeenteraad was in de nieuwe samenstelling voor het eerst in actie, sinds deze op woensdag 7 september 2022 werd geïnstalleerd door Burgemeester Gerhard van den Top.

Tot eind november kan iedereen zijn of haar wens voor een betere wereld in de Wensboom hangen, waar iedereen het kan lezen.

Tekst: Arnoud van den Heuvel

website: sbddesign.nl