Hilversum 100  - 100% duurzaam in 2050
Het netwerk van duurzame doeners

Verslag Duurzaamheidscafé 2 november 2022

2 november 2022

Dat het Nationale Klimaatweek is hebben we geweten: een enorme vlag prijkte aan de wand in de Leemzaal van VONK in de wijk.

Tijdens het duurzaamheidscafé presenteerden zich diverse initiatieven in Hilversum en er was volop gelegenheid om onderling kennis te maken.

Vybeke Pieters trapte af met een oproep aan het netwerk om door te vertellen dat er een Voedsel-Netwerkbijeenkomst gaat plaatsvinden op donderdag 17 november 16:00 uur in de Bibliotheek.

Marileen Fabels nodigt iedereen uit om een duurzame kerstboom te nemen. VONK in de wijk is namelijk het uitgiftepunt in Hilversum. Op de activiteiten-pagina van de broedplaats vind je meer leuks en duurzaams.

Roos Rijcken kan niet goed aanzien hoe we in onze samenleving kerstbomen jarenlang opkweken om na één kerstmaand op straat te belanden. Wat is dat voor waanzin? Ze biedt nu een workshop aan: Alternatieve Kerstboom van sprokkelhout.

Aernoud Olde doet een oproep aan iedereen die handig is om mee te doen met een project van de gemeente en HilverZon (thema energie-armoede). Er zijn dringend mensen nodig om energiebesparende maatregelen in woningen uit te voeren. Denk aan radiatorfolie aanbrengen of tochtstrips.

Arnoud van den Heuvel draagt zijn Ode aan de Kabelgoot voor.

Team Kabelgoot‘ zal op dinsdag 8 november samenkomen bij HilverZon om samen te verkennen welke toekomst de kabelgoot heeft in Hilversum.

Naast deze sprekers waren er een aantal spontane zeepkisters die aandacht vroegen voor hun initiatief, zoals Alfred van autoatlas.nl, een startup bij VONK in de wijk die werkt aan een slimmere (mogelijk duurzamere) manier om auto’s bij hun nieuwe baasje te krijgen. En ook Nel (en Bertine) van sen-ver.nl die naast culturele en sociale activiteiten ook een themagroep Duurzaam aansturen.

Ben Bus had een lekker cadeautje meegebracht voor de aanwezigen: potjes met Gooische Mosterd en Gooische Truffelmayonaise! Heerlijk Ben, dank!

Het Hilversumse Duurzaamheidscafé wordt vier keer per jaar georganiseerd, steeds op een andere locatie. Volg onze socials en de BIJPRATER!

website: sbddesign.nl